Welke leiderschapsstijl heeft jouw voorkeur?

Welke leiderschapsstijl heeft jouw voorkeur?

Ken Blanchard en Paul Hersey omschrijven in de literatuur o.a. de volgende vier leiderschapsstijlen:
◦Stijl 1 Sturen/Leiden: de leidinggevende geeft specifieke instructies en houdt vervolgens toezicht op de uitvoering van een taak.
◦Stijl 2 Coachen/begeleiden: de leidinggevende gaat door met aan de zijlijn sturen en toezicht houden op de uitvoering van de taak, vraagt om suggesties en coacht om samen voortgang te bereiken.
◦Stijl 3 Steunen: de leidinggevende ondersteunt de inspanningen van de medewerkers, medewerker werkt zelfstandiger/meer op zichzelf aan uitvoeren van de taken maar voelt een gedeelde verantwoordelijkheid voor besluitvorming met hen.
◦Stijl 4 Delegeren: de leidinggevende draagt de verantwoordelijkheid voor besluitvorming en probleemoplossing volledig over aan zijn medewerkers.

Welke leiderschapsstijl heeft jouw voorkeur? Maar nog belangrijker, welke stijl past bij de mensen in jouw team? In mijn workshop situationeel en dienend leiderschap ga ik hierover in gesprek met leidinggevenden. Het doel is zorgen dat je als leidinggevende het beste uit jouw team haalt en zorgt dat jouw team kan groeien in competenties en vaardigheden. Ik kijk met je naar de huidige teamsamenstelling en we analyseren welke vorm van leiderschap past bij de medewerkers uit jouw team. Zo leer je verschillende petten op zetten als leidinggevende, passend bij de mensen in jouw team.

Vanaf 2022 heb ik weer 1 dag in de week geblokt voor het geven van workshops. Dit zorgt soms voor een "nee" naar klanten aangaande onze HR projecten, maar geeft de mogelijkheid om meer trainingen te geven aan leidinggevenden en aan medewerkers. Daar krijg ik veel energie van. Benieuwd? Kijk hier voor ons workshop aanbod:
https://lnkd.in/dVMe-Hk
of stuur een berichtje via linkedin. HR Expert Bureau #hrexpert #hradvies #workshops #leidinggeven #situationeelleiderschap #onderzoek

Zijn jouw medewerkers al aan het job craften?

Zijn jouw medewerkers al aan het job craften?

Wat doet jouw organisatie dit jaar met de inflatiecorrectie en belonen?

Wat doet jouw organisatie dit jaar met de inflatiecorrectie en belonen?