3 tips aan HR professionals aangaande de inzet van AI.

3 tips aan HR professionals aangaande de inzet van AI.

Werken in een Nieuwe Wereld. De talkshow voor HR professionals van Start People met presentatie van Rens de Jong ging deze week over de inzet van Artificial Intelligence door HR. Het redactie team kwam langs bij het HR Expert Bureau en ik gaf voor de camera 3 tips aan HR professionals aangaande de inzet van AI.

In het kort:
Tip 1. Kijk kritisch naar de algoritmes welke je gebruikt. Dit betekent Algorithmic bias op de agenda zetten en een visie ontwikkelen op neutrale werving en selectie waar AI een rol in kan spelen.
Tip 2. Werk nauw samen met IT wanneer je vanuit HR met AI aan de slag wilt gaan.
Tip 3: Zie het niet teveel als een ingewikkelde bedreiging, maar als een kans om fijn en snel te werken met AI. Ik zie het als een kans om bijvoorbeeld ChatGPT werk te laten doen waardoor ik weer andere werkzaamheden beter en sneller kan verzetten, zoals de hulp bij het opstellen van vacature teksten. Er zijn super veel seminars over hoe je AI goed in kunt zetten in recruitment en werving. Verdiep je, ga daar naar toe, blijf kritische vragen stellen, maar wil hier ook in leren zodat je mee komt.

De hele talkshow kun je hier terug kijken (mocht je geen geduld of tijd hebben, mijn 3 tips zijn te zien na 54 minuten): https://lnkd.in/gXMR92-z
Doreen van der Pols

Wat zijn arbeidsvoorwaarden van deze tijd? Blog voor Expand

Wat zijn arbeidsvoorwaarden van deze tijd? Blog voor Expand

Stap voor stap door de medewerkersreis

Stap voor stap door de medewerkersreis