Stap voor stap door de medewerkersreis

Stap voor stap door de medewerkersreis

Wat wordt er verwacht van jou als leidinggevende? Wat pakt de HR afdeling of directeur op en wat ligt er aan taken bij een direct leidinggevende/team lead? Dit zijn vragen welke Doreen van der Pols regelmatig tegenkomen in sparringsessies met werkgevers.

Hoe pakken wij dit aan? Vanuit de medewerkersreis bekijken we welke processen en werkwijzen er zijn voor instroom, doorstroom en uitstroom. Per proces brengen we in kaart wat er al is, wat er nog mist en wie welke verantwoordelijkheid hiervoor draagt. Zo krijgen we inzicht in wat er nog ontbreekt en ook waar de wens voor vernieuwing zit. Vaak komt deze wens voort uit te hoog verloop, verzuim of een gebrek aan betrokkenheid van medewerkers.

Door dit in kaart te brengen kunnen we een mooie prioriteitenlijst opstellen waarbij de werkgever aangeeft waar prioriteit ligt, maar ook de leidinggevenden en medewerkers aan kunnen geven wat belangrijk is.
Voor ons werkt deze aanpak heel fijn omdat je zo structuur aanbrengt met elkaar en niet teveel zaken door elkaar en tegelijk gaat doen.
#hrexpert #hradvies #basisoporde #medewerkersreis #strategiegesprek

3 tips aan HR professionals aangaande de inzet van AI.

3 tips aan HR professionals aangaande de inzet van AI.

Heeft jouw organisatie al een salarishuis?

Heeft jouw organisatie al een salarishuis?