De toegevoegde waarde van het nieuwe beoordelen en belonen

De toegevoegde waarde van het nieuwe beoordelen en belonen

Voor het HR Expert Bureau mogen Sanne Quint en ik deze week voor een klant in Amsterdam weer aan de slag met een project Het Nieuwe Beoordelen, Ontwikkelen en Belonen.

Extra leuk omdat onze collega's Marieke van der Miessen en Ellen Bouwman-van Geel met ons mee kijken en zo kunnen zien hoe wij dit aanpakken maar ons daarnaast ook van goede feedback kunnen voorzien. Deze frisse blikken zijn, na een aantal jaren deze projecten draaien, voor ons dan ook super waardevol.

Leuk zo'n project beoordelen, ontwikkelen en belonen maar wanneer is dit project voor jouw organisatie van toegevoegde waarde?
Dit is wanneer je op zoek bent naar:
- Een goed lopende gesprekscyclus passend bij de organisatie waarbij er op frequente basis gesproken wordt met medewerkers.
- Digitaal genoteerd
- Met een beloningssysteem, losgekoppeld van beoordelen met transparant salarishuis.

Maar hoe pakken we zo'n project aan?
-We beginnen altijd met een kick off met
het MT en een analyse van de documenten die nodig zijn voor dit project.
- Wanneer we weten wat de wensen zijn vanuit het MT, houden we focusgroepen met de medewerkers waarin we in een interactieve sessie er achter komen welke vorm van beoordelen, ontwikkelen en belonen het beste bij de organisatie past en wat de wens van de medewerkers hierin is. Wij geloven er in dat HR projecten alleen succesvol kunnen zijn als het met en door de medewerkers in bedacht. Middels de focusgroepen betrekken we de medewerkers in het proces en creëren we daarmee direct draagkracht.
-Vervolgens presenteren wij een beknopt en concreet advies aan het MT. Wanneer het nieuwe beleid akkoord is presenteren we dit aan de medewerkers zodat ze direct terugzien wat we met hun input hebben gedaan, en wat ons advies hier in is geweest.
- Daarnaast zorgen we ervoor dat het
project ook echt geïmplementeerd wordt en niet iets
is wat op de plank blijft liggen. Dit doen we door een concreet en simpel advies te geven, de leidinggevenden te trainen en daarnaast te helpen met de praktische inrichting.

En het leuke is, elke organisatie heeft te maken met dit thema maar het blijft maatwerk. Ik ben daarom benieuwd welke verassende input we dit keer zullen ophalen.

#salarishuis #beoordelen #belonen #ontwikkelen #gesprekscyclus #organisatiestructuur #hrproject #medewerkercentraal #goedwerkgeverschap

Nieuwe Collega

Nieuwe Collega

Aanvragen voorschot bij uitstellen WIA beslissing?!

Aanvragen voorschot bij uitstellen WIA beslissing?!