Een goed gesprek; Interesse tonen moet geen trucje zijn

Een goed gesprek; Interesse tonen moet geen trucje zijn

Vandaag las ik een artikel in het AD dat uit een onderzoek is gebleven dat leidinggevenden vaker zouden moeten vragen hoe het gaat met hun teamleden. Ruim de helft van de respondenten uit dit onderzoek ziet het meer als een beleefdheidsvraag dan dat de vraag vanuit oprechte interesse wordt gesteld. Terwijl iedereen, of het nu slecht gaat of juist goed, gezien en gehoord wil worden. Hoe doe je dat dan? 1. Zorg ervoor dat je de vraag niet gebruikt als begroeting 2. Zorg dat je een goed moment kiest om te praten zodat je hier als leidinggevende echt even de tijd voor kunt nemen en aandacht hebt voor iemand.

In dit onderzoek ging het met name om het voorkomen van verzuim maar Sanne Quint en ik komen deze vraag ook vaak tegen als we voor het HR Expert Bureau aan de slag gaan met het het nieuwe beoordelen en ontwikkelen bij organisaties waarbij we een continue gesprekscyclus implementeren. In dit project leggen we sterk de focus om als leidinggevende goed te weten wat er speelt in je team en bij je teamleden. Niet iedereen vindt deze vraag even makkelijk om te stellen of om te beantwoorden. Naast de 2 bovenstaande tips zijn de tips die onder het artikel worden gegeven nog een mooie aanvulling.
1. Luister aandachtig en onderbreek niet
2. Nodig iemand uit om meer te vertellen
3. Geef geen ongevraagd advies
4. Vat het gesprek samen
Als we deze tips allemaal wat meer zouden toepassen dan zouden er veel meer open gesprekken plaats vinden waarbij je als medewerker het idee hebt op je werk ECHT gezien te worden en onnodig verzuim en verloop voorkomen kunnen worden.

https://lnkd.in/e6PrscV

#hetnieuwebeoordelenenontwikkelen #verzuimpreventie #hradvies #hrexpert #goedgesprek

Culture is everything; interview Young Capital

Culture is everything; interview Young Capital

Visuele Arbeidsovereenkomst: Het tekenen van een arbeidsovereenkomst zou een feestje moeten zijn

Visuele Arbeidsovereenkomst: Het tekenen van een arbeidsovereenkomst zou een feestje moeten zijn