Eerlijk en transparant belonen

Eerlijk en transparant belonen

Zoals jullie weten zijn Doreen van der Pols en ik groot voorstander van eerlijk en transparant belonen en een continue gesprekscyclus. Waarom? Omdat het zorgt voor een hogere motivatie van jouw medewerkers. Momenteel lees ik ter voorbereiding op twee sprekersklussen over belonen en goed werkgeverschap, het boek Drive van Daniel. H. Pink. Het boek geeft mij weer meer inzichten over alle wetenschappelijke onderzoeken naar motivatie in combinatie met belonen. In het boek stelt Pink dat "Als dan" beloningen de breedte van het denken beperken en ook de diepte van ons denken reduceren.

Wat betekent dit o.a. in de praktijk? Zeg niet tegen jouw team kenniswerkers, "Wie morgen met het meest creatieve en innovatieve idee komt voor dit probleem krijgt een bonus" .

Hoe moet het dan wel? Daar zijn verschillende manieren voor. Bijvoorbeeld een duidelijke communicatie en uitleg over hoe een oplossing van een medewerker bijdraagt aan het grotere geheel (wat is de impact van je werk). Dit zorgt o.a. voor intrinsieke motivatie. De komende tijd zal ik hier meer over delen. HR Expert Bureau #nieuwebelonen #hrexpert #hradvies #motivatie

Het nieuwe beoordelen en ontwikkelen

Het nieuwe beoordelen en ontwikkelen

Wil jij een leukere baan, zonder weg te gaan?

Wil jij een leukere baan, zonder weg te gaan?