Goed werkgeverschap, wat is dat?

Goed werkgeverschap, wat is dat?

Goed Werkgeverschap. Wat is dat? Wanneer ben je nou echt een goede werkgever? En hoe doe je dat een goede werkgever zijn?

De afgelopen 4 jaar hebben Doreen van der Pols en ik vanuit ons HR Expert Bureau bij meer dan 60 werkgevers binnen mogen kijken. Van start up en eenmanszaak naar gevestigde organisaties in het MKB met meer medewerkers in dienst. We hebben veel kwalitatief onderzoek mogen doen bij deze werkgevers en met uiteenlopende thema's geholpen. Van verzuimpreventie tot leren en ontwikkelen, van werving en selectie tot het nieuwe belonen en beoordelen.

De afgelopen weken ben ik steeds meer bezig geweest om te kijken wat nou de rode draad is kijkende naar onze bevindingen van de afgelopen jaren. Naast dat we het liefste project matig werken (stap voor stap met goede resultaten) en de medewerkers vanaf het begin willen betrekken gaan eigenlijk al de vraagstukken waar we bij helpen over goed werkgeverschap.

Op bovenstaande vragen hebben we nog geen perfect antwoord in 1 zin, maar wat we inmiddels wel weten; Goed werkgeverschap is geen snel trucje. Het is medewerkers kunnen boeien, binden en motiveren om met plezier bij je te werken. De komende tijd gaan we veel meer delen over de stappen die je kunt zetten als werkgever om hier te komen. En er komt mooi aanbod aan wat hier mee samenhangt, zodat we jou als werkgever of ondernemer in 2023 goed kunnen helpen met dit thema.
#hradvies #hrexpert #goedwerkgeverschap #bestewerkgever

Tijd maken voor leren en ontwikkelen

Tijd maken voor leren en ontwikkelen

Flexibele feestdagen

Flexibele feestdagen