Tijd maken voor leren en ontwikkelen

Tijd maken voor leren en ontwikkelen

"Ik wil wel een training of opleiding volgen, maar ik heb er gewoon geen tijd voor" een zin die we vaak horen wanneer we met medewerkers in gesprek gaan wanneer er wel opleidingsbudget is, maar hier geen gebruik van wordt gemaakt.

Deze week en een gedeelte van volgende week volg ik een super toffe, maar ook intensieve cursus week van Charlotte van 't Wout. Daarnaast sloot ik deze week aan bij een seminar over psychologische veiligheid op de werkvloer van Arie Pieter Veldhoen en Joriene Beks. Had ik hier tijd voor? Nee, zeker niet met de eindejaarsrace die gaande is voor onze klanten, interview dagen voor projecten functiehuis en opstart van de nieuwe projecten vanaf januari. Stond het ingepland in mijn agenda? Ja.

De eerste stap is dan ook een heel belangrijke, tijd blokken in je agenda en zo aan jezelf of aan je werkgever een commitment geven dat de training niet meer uit je agenda gaat. Een groot voordeel vind ik tijdig de aanmelding doen, zodat je er nog een beetje rekening mee kunt houden, kijkend naar je overige werkzaamheden.
Is dat bij mij gelukt deze week? Heel eerlijk, nee, ik loop over, maar ook van enthousiasme omdat ik nieuwe dingen aan het leren ben en er straks iets heel moois aan komt, maar daarover later meer. En heel eerlijk, het juiste moment zal er waarschijnlijk nooit zijn, dus inplannen maar!

Wil je meer weten over leren en ontwikkelen en hoe je dit een plek kunt geven in je organisatie? Doreen van der Pols en ik maakten er al eens een podcast over, luister hem hier: https://lnkd.in/gzgTuwJ
HR Expert Bureau #ontwikkeling #leren #persoonlijkeontwikkeling #hradvies #hrexpert

Blog voor Expand over het nieuwe beoordelen en belonen

Blog voor Expand over het nieuwe beoordelen en belonen

Goed werkgeverschap, wat is dat?

Goed werkgeverschap, wat is dat?