Op een mooi 2022

Op een mooi 2022

Na dik 2 weken vakantie gaan Sanne Quint en ik weer met veel plezier voor het HR Expert Bureau aan de slag. Tijdens de vakantie was er ook wat tijd voor zelfreflectie. Van Sanne kreeg ik het boek 'ik ken mijn ikken'. De auteurs nodigen je uit eens op een andere manier naar je zelf te kijken en je zelf te beschouwen als een persoon die niet uit 1 maar uit een heleboel ikken bestaat. Iedereen heeft verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken.

In elke subpersoon herkende ik wel wat. De pusher is me met name bij gebleven. De pusher is van waarde, zonder je pusher komt er niks tot stand. Je pusher helpt je aanpakken, volhouden en zaken af te maken en heeft je gebracht waar je nu bent. Maar er zit ook een schaduwzijde aan je pusher want vaak zorgt de pusher ook voor gespannenheid en gejaagdheid door alle to do's die afgewerkt moeten worden. De tegenpool is rust, ontspanning, niets doen. De vakantie is daar natuurlijk een uitgelezen moment voor waardoor mijn pusher lekker is ingeperkt de afgelopen weken! Maar hoe houd je dit vast als de vakantie voorbij is en het normale vaak drukke leven weer begint?

Tips uit het boek:
- Plan niet alles vol, zorg ook voor lege ruimte in je agenda.
- Neem tijdens je werk af en toe een paar minuten rust. En vraag je af ben ik in een prettig tempo aan het werk of voel ik me opgejaagd? Schakel in het laatste geval een tandje terug.
-Kies een bezigheid waarbij het niet gaat om het resultaat maar om het plezier.

Dag 1 na mijn vakantie heb ik dit nog niet helemaal goed toe gepast maar de pusher in mij zal er vast voor zorgen dat ik deze tips strikt ga toepassen. Of was dat nou juist net niet de bedoeling?!

#goedevoornemens #ontspanning #rust #1ewerkdag

Wat zijn de voordelen van het automatiseren van je werving?

Wat zijn de voordelen van het automatiseren van je werving?

Wijziging ouderschapsverlof 2022

Wijziging ouderschapsverlof 2022