Regionale Salarisdagen

salarisdagen.jpg

Elk jaar ga ik met een aantal collega's naar de Regionale Salarisdagen georganiseerd door Rendement Uitgeverij BV. Dit geeft mij in december weer een aantal punten om over na te denken voor het volgende jaar. Voor mij persoonlijk is de presentatie van Jo Weerts mbt de actualiteiten van het sociale zekerheidsrecht en het arbeidsrecht het meest interessant.

Uiteraard was een belangrijk onderwerp dit jaar de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die op 1 januari 2020 in werking zal treden. De WAB brengt een aantal wijzigingen aan in het ontslagrecht, de transitievergoeding, de ketenbepaling, de regels voor het werken met oproepkrachten en het stelsel van de WW-premie. Daarnaast kun je als werkgever vanaf 1 april 2020 een compensatie aanvragen voor transitievergoedingen die betaald zijn bij ontslag van langdurige zieke medewerkers. Het is dus zaak uit te zoeken of dit voor uw organisatie van toepassing is. Kijk hierbij ook kritisch naar de wensleijkheid van 'slapende dienstverbanden'.

Op het gebied van de sociale zekerheid is een aandachtspunt voor mij om na te gaan denken over het opstellen van een beleid rondom het (aanvullend) geboorteverlof wat per 1 juli 2020 in werking zal treden.

Hoe gaat jouw organisatie om met het vernieuwde partnerverlof?