Risico Inventarisatie en Evaluatie, ofwel RI&E.

Risico Inventarisatie en Evaluatie, ofwel RI&E.

Sinds het HR Expert Bureau medewerkers in dienst heeft is ook het HR Expert Bureau verplicht een RI&E uit te voeren. Met een RI&E breng je alle risico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart.
Daarna ga je aan de slag met het verkleinen of elimineren van de risico’s.
Met als doel: zo min mogelijk verzuim, gezondheidsklachten en ongevallen. Want een gezonde en veilige werkplek zorgt voor meer werkplezier. En dat is goed voor je medewerkers én je bedrijf.

Ik zie in de praktijk vaak dat er moeilijk over de RI&E gedacht wordt, maar je zou het juist ook als een waardevolle tool kunnen zien om na te denken over (Arbo) zaken die normaliter misschien onderaan het prioriteitenlijstje komen.

Ik adviseer Startups regelmatig de RI&E via www.rie.nl in te vullen. Hier vind je een eenvoudige tool die je stap voor stap door de hele RI&E heen helpt en ontvang je meteen na het invullen een overzichtelijk plan van aanpak die je ook nog eens aan kunt vullen met eigen inzichten.
Het is natuurlijk daarna wel de bedoeling actief met het actieplan aan de slag te gaan. 😉

Hoe heb jij de RI&E uitgevoerd binnen je onderneming/organisatie? Heb je het uitbesteedt? Of ken je misschien nog andere goede tools? Het is natuurlijk altijd fijn hierin klanten ook goed te kunnen adviseren, dus mocht je nog aanvullingen hebben? Ik hoor ze graag!

#risicomanagement #risicoinventarisatie #evaluatie

Ps. zie je dat plaatje hieronder? Ik wissel zo af en toe mijn werkplek af. Dat zorgt voor een andere "vibe" en de extra zuurstof die je krijgt met buiten werken is zo fijn 😀 .
Ook dat is gezond werken. #tip #buitenwerken #buitenleven #gezondwerken #flexibelwerken

Ik heb onbeperkt vakantiedagen!

Ik heb onbeperkt vakantiedagen!

De Basis op Orde

De Basis op Orde