SPP wat kun je ermee?

SPP wat kun je ermee?


Vaak proberen we weg te blijven van vakjargon. Gewoon concreet en simpel benoemen wat je gaat doen. Deze week ben ik samen met Ellen Bouwman-van Geel en Marieke van der Miessen voor verschillende klanten aan de slag met ons project SPP, mijn agenda staat deze week dan ook vol met SPP, dus leuk om eens aan te geven wat we dan toch aan het doen zijn.

Strategische personeelsplanning. Kort gezegd werken aan een stappen plan om met klanten te kijken hoe de gewenste personeelssamenstelling eruit ziet en hoe de personeelssamentelling op dit moment is. Zo willen we tot conclusies komen over wat er al goed gaat, waar opleiding of training nodig is, maar ook wat er nog mist of waar verandering nodig is. Door dit in te zetten zorg je dat je als werkgever niet achter de feiten aan loopt wanneer je het hebt over behoud en (gewenst) verloop. Je bent zelf aan het sturen, wat een fijn gevoel geeft en je organisatie succesvoller maakt.

We kijken hierbij altijd eerst strategisch met de klant naar externe factoren zoals veranderingen in de markt, financiering, maar ook intern naar leiderschap en cultuur. Wat is de gewenste situatie welke past bij de ambities en visie van de organisatie wanneer je kijkt naar je personeelsbestand? Wat vinden we belangrijke eigenschappen?

Vervolgens analyseren we het huidige personeelsbestand. Een interessant proces waarbij ik deze week merkte dat het fijn is om zelf met een groter team te werken dan alleen Doreen van der Pols en ik. En ik soms mijn eigen eigenwijze ideeën eens aan de kant moet schuiven (thanks Ellen Bouwman-van Geel ;)) Dat brengt ons nieuwe kennis over dit onderwerp en mooie kwantitatieve ideeën om dit goed in kaart te brengen waardoor we samen met de klant goede conclusies kunnen trekken over wat er nog mist, wat er aandacht nodig heeft, maar ook over wat er al heel goed aansluit en wat dus belangrijk is om vast te houden als organisatie.

Ik kijk uit naar deze maand waarin we dit project voor verschillende klanten uit mogen voeren. Wil jouw organisatie hier ook mee aan de slag? Stuur een berichtje via linkedin of https://lnkd.in/dVBJjHZ HR Expert Bureau hashtag#hrexpert hashtag#hradvies hashtag#spp hashtag#strategichr hashtag#strategischepersoneelsplanning

Covergirl!

Covergirl!

Eerste werkdag van Ellen!

Eerste werkdag van Ellen!