Vakantieblues?

Vakantieblues?

De eerste maandag zit er weer op!

Na een maand lekker vakantie vieren zijn Sanne Quint en ik vandaag weer begonnen met ons werk voor het HR Expert Bureau. Super fijn dat Marieke van der Miessen er de afgelopen 2 weken was om het fort te bewaken.

Weer starten vind ik altijd lastig maar dit jaar was ik er wel echt even HELEMAAL uit. Op zich een goed teken want dat betekent dat ik echt even helemaal los ben gekomen van werk en een super fijne tijd met mijn gezin heb gehad maar dat maakt het weer starten des te lastiger.

Hoe maak je de overgang van vakantie naar werk dan wat makkelijker?
- Wat ik erg prettig vind is om niet gelijk na thuiskomst weer te starten, maar nog even een paar dagen vrij te zijn en weer even te landen en je je rustig mentaal voor te bereiden op het eindigen van de vakantie.
- Wat mij ook helpt om een paar dagen van te voren al even op mijn gemak mijn mailbox door te spitten en alvast orde in de chaos te scheppen zodat dit niet je eerste werkdag rauw op je dak valt. Ik lees mijn mails, prioriteer ze, werk ze direct weg of plan in wanneer ik er aan ga werken.
- Wat ook zou helpen is je (eerste) week rustig op te starten en niet meteen je hele agenda vol te plannen. Zorg ook dat je de tijd hebt om even rustig bij te kletsen met je collega's en je jezelf niet direct vol in je werk stort. Dit is me helaas niet helemaal gelukt, maar is een goed streven voor de volgende keer :P
- Zorg gedurende het jaar voor een paar dagen vrij en/of kleine vakantiemomentjes. Zo heb je iets om naar uit te kijken en creëer je een goede balans tussen werk en privé. Je hebt ook tijd nodig om die batterij weer even op te laden en ook even helemaal los te komen van werk.

Vaak is de vakantie ook een rustmoment om even bij je zelf na te gaan of er nog een goede match is tussen jou en je baan. Mocht dit niet meer passen, wacht dan niet te lang en zoek iets wat echt goed bij je past.

Had ik even moeite om in te komen? JA!!! Moet je nagaan als ik bovenstaande tips niet had gevolgd :P Maar.... De spits is er af en als je dan toch weer aan de slag gaat dan ben ik ontzettend blij om iets te mogen doen wat we leuk vinden en dat we dit mogen doen voor mensen en organisaties waar we ontzettend blij van worden.

Wij gaan dus weer met veel positieve energie aan de slag! En kijken uit naar september als Ellen Bouwman-van Geel ons ook komt vergezellen.

#werkgeluk #ondernemen #hradvies #hrexpert #teamwork #vakantieblues

De Basis op Orde

De Basis op Orde

Hoe zit het met de opbouw van je pensioen en vakantiedagen bij (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof?

Hoe zit het met de opbouw van je pensioen en vakantiedagen bij (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof?