Voldoet jullie arbeidsovereenkomst/personeelsdocument al aan de nieuwe Europese Richtlijn?

Voldoet jullie arbeidsovereenkomst/personeelsdocument al aan de nieuwe Europese Richtlijn?

Ruim een maand geleden is de Europese Richtlijn voor transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in Nederland ingevoerd.
Deze richtlijn heeft o.a. gevolgen voor het verbod op nevenwerkzaamheden, het studiekostenbeding en de informatieplicht.
Dit betekent dus ook werk aan de winkel voor HR om deze wijzigingen door te voeren in de arbeidsovereenkomst en het personeelshandboek.
Maar waar begin je? In de richtlijn vind je een mooie opsomming van de wijzigingen. Relevant hierbij is te onthouden dat je niet ellenlange teksten hoeft over te nemen maar in veel gevallen gewoon kan verwijzen naar de wetgeving in het BW m.b.t. het betreffende onderwerp.

Vanuit het HR Expert Bureau adviseren Sanne Quint en ik, mocht je hier nog niet aan toe zijn gekomen, de arbeidsovereenkomst en personeelshandboek/ cultuurboek van jouw organisatie zo snel mogelijk tegen het licht te houden en aan te vullen. Mocht je hier zelf niet uitkomen, wat echt zo gek niet is, neem dan altijd even contact op met iemand die hier verstand van heeft. Dit hebben wij ook gedaan. In ons geval gaan wij dan graag te rade bij Jordi Rosendahl van Lexence.

#nevenwerkzaamhedenbeding #objectieverechtvaardiging #studiekostenbeding #informatieplicht #arbeidsvoorwaarden #arbeidsovereenkomst #CAO #Personeelshandboek #Cultuurboek

Het nieuwe beoordelen en belonen geeft rust

Het nieuwe beoordelen en belonen geeft rust

Hybride werken

Hybride werken