Wat levert job craften op?

Wat levert job craften op?

Vandaag mocht ik weer een mooie job craft sessie begeleiden met een medewerker. Maar wat levert dit sleutelen aan je baan nou op? Zowel de werkgever als de werknemer kunnen veel profijt hebben van job craften, ik zet het voor je op een rij.

Voor de werknemer
Je krijgt inzichtelijk hoe jouw taken zich verhouden tot sterktes, behoeften, risico's en jouw interesses. Dit geeft een overzicht van jouw totaal pakket aan werkzaamheden. Zo kun je kijken aan welke knoppen je kunt draaien om jouw werk weer leuker en interessant te maken. Ook kun je zo ontdekken of je aan het doen bent waar jij goed in bent en of wat je doet past bij de behoefte welke je hebt in werk. Dit kan helpen wanneer je vast zit in je werk, maar ook wanneer je denkt te gaan zoeken naar ander werk.

Voor de werkgever
Om ongewenst verloop tegen te gaan kan het heel zinvol zijn om te gaan job craften met jouw medewerkers. Zo kun je met elkaar bekijken welke mogelijkheden er zijn voor medewerkers om weer meer energie uit taken te halen. Ook kun je onderzoeken waar risico's zitten zowel mentaal als fysiek en hoe je daar vooraf over na kunt denken om medewerkers zo gezond mogelijk in te blijven zetten. Het fijne is de verantwoordelijkheid welke een medewerker na het job craften voelt voor zijn of haar job craftingsvraagstuk, dus; "Waar ga ik aan sleutelen de komende tijd om weer meer plezier uit mijn baan te halen?". Naast het voorkomen van ongewenst verloop levert het ook veel werkgeluk op voor de medewerker en dat wil toch elke werkgever?
HR Expert Bureau en Doreen van der Pols
#jobcraften #craftingsvraagstuk #hrexpert #hradvies

Hoe neem je als medewerker op een goede manier afscheid van je werkgever?

Hoe neem je als medewerker op een goede manier afscheid van je werkgever?

Welke vragen stel je in een goed feedbackgesprek?

Welke vragen stel je in een goed feedbackgesprek?