Welke vragen stel je in een goed feedbackgesprek?

Welke vragen stel je in een goed feedbackgesprek?

Doreen van der Pols en ik zijn zoals jullie weten voorstander van de continue gesprekscyclus. De afgelopen jaren hebben we al veel mooie vragen langs zien komen die passen bij de thema's van continue gesprekken. Wij hebben geen gestandaardiseerde vragenlijst welke goed werkt in zo een continue gesprek. Wat werkt wel heel goed? Vragen opstellen samen met de medewerkers in de focusgroepen welke we houden bij werkgevers.

Wat ik zelf een heel mooi thema vind is groei en ambitie. Juist om soms ook het ongemakkelijke gesprek aan te gaan en met de werknemer te kijken welke wensen er zijn, of er nog genoeg uitdagingen zijn en wat er nodig is om hier weer tevreden over te worden. Een toffe vraag is dan ook "welke functie binnen onze organisatie zou jij ook wel willen doen"? of "welke taken worden nu door een collega gedaan, maar zou jij ook wel kunnen of willen doen?"

Kijk daarbij direct met de medewerker welke verantwoordelijkheid er zelf gepakt kan worden om hier de eerste stappen in te zetten. Maak de acties concreet en kom hier in het volgende feedbackgesprek direct op terug.

Wat vinden jullie goed vragen om te bespreken in een continue gesprekcyclus? Ik ben heel benieuwd.
HR Expert Bureau #hrexpert #hradvies #gesprekscyclus #nieuwebeoordelen #performancemanagement

Wat levert job craften op?

Wat levert job craften op?

Voordelen en nadelen van sabbatical voor werkgever en werknemer

Voordelen en nadelen van sabbatical voor werkgever en werknemer