Continue gesprekscyclus? Stel echt goede vragen!

Continue gesprekscyclus? Stel echt goede vragen!

Als HR blogger voor Expand gaat het al snel over mijn favoriete onderwerp: het invoeren van een continue gesprekscyclus en het afstappen van het traditionele beoordelen en belonen.

Deze maand gaat mijn blog dan ook over de continue gesprekscyclus waarbij het van belang is om de goede vragen te stellen. Hoe doe je dit? Je leest mijn hele blog hier.

In veel organisaties wordt de overstap gemaakt van één keer per jaar een beoordelingsgesprek naar een nieuwe vorm van beoordelen middels een continue gesprekscyclus. Persoonlijk vind ik het heel goed wanneer organisaties kiezen voor een meer continue gespreksvorm. Vervolgens is het erg belangrijk hoe je de gesprekken vormgeeft en welke vragen er gesteld worden. Ook de thema’s die ter sprake komen bepalen de waarde van dit gesprek. Afgelopen maanden las ik een inspirerend boek hierover; Socrates op Sneakers. Het boek gaf mijzelf nieuwe inzichten over het voeren van een echt goed gesprek. In het boek bespreekt Elke Wiss hoe je echt goede vragen kunt stellen om uiteindelijk een gesprek te voeren dat leidt tot verdieping en verbinding. Naar mijn idee een leuk haakje naar het nieuwe beoordelen, waarin je deze tips direct toe kunt passen.

Een goede onboarding? Waar moet je op letten

Een goede onboarding? Waar moet je op letten

Wil jouw medewerker zich ontwikkelen? Zorg voor een duidelijke leervraag en planning. Drie tips hoe je dit doet.