De medewerkersreis (employee journey)

De medewerkersreis (employee journey)

Vandaag mochten Sanne Quint en ik vanuit het HR Expert Bureau een overleg begeleiden bij Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp voor Vitaal Zorggroep met als onderwerp de medewerkersreis.

De medewerkersreis (employee journey), is de reis die medewerkers afleggen binnen een organisatie en hoe zij dat ervaren. Het is een aaneenschakeling van contactmomenten tussen (potentiele)medewerkers en de organisatie en de beleving van de medewerker in het kader van instroom, doorstoom en uitstroom. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan arbeidsmarktcommunicatie en werving/selectie. Maar ook aan training/ opleiding & werkgeluk/ teamplezier t/m off-boarding en ambassadeurschap.

Door actief aan de slag te gaan met de medewerkersreis zorg je dat medewerkers enthousiast worden én blijven over jouw organisatie. Vandaag hebben we samen met een enthousiaste groep leidinggevenden van Vitaal Zorggroep prioriteiten bepaald in deze medewerkersreis. Valkuil is namelijk dat je te veel tegelijk wil oppakken en daardoor acties worden vergeten of verzanden. Wanneer deze basis staat gaan we hier uiteraard met de medewerkers zelf naar kijken, want zonder input van de medewerkers GEEN geslaagde medewerkersreis.

#medewerkersreis #employeejourney #instroom #doorstroom #goedwerkgeverschap #hradvies #hrexpert

Job craften; wat levert het op?

Job craften; wat levert het op?

Welke opzegtermijn hanteer je in een VSO?

Welke opzegtermijn hanteer je in een VSO?