Hoe kies je de juiste kandidaat? Interview nu.nl

Hoe kies je de juiste kandidaat? Interview nu.nl

Op 6 september (ja toen al) werd ik geïnterviewd door Sanne Wolters over hoe je de juiste kandidaat kiest bij het aannemen van nieuwe medewerkers.

In dit artikel bespreken we dat het vinden van kandidaten op de huidige krappe arbeidsmarkt een echte uitdaging is. En hoe zonde het dan is als er na aanname sprake blijkt te zijn van een mismatch en je als bedrijf wéér op zoek moet naar een nieuwe kandidaat. In dit artikel werden Jan Koornneef en ik gevraagd of je als bedrijf iets kan doen om de kans op het vinden van de juiste kandidaat te vergroten.

Met het HR Expert Bureau komen Sanne Quint en ik helaas wel vaker tegen dat er zo wordt gefocust op iemands opleiding en werkervaring, dat ze vergeten te kijken of iemand wel bij het bedrijf en de bedrijfscultuur past. Dit is zonde want als die match er niet is, gaat het sowieso niets worden. Daarom zou ik, naast een gesprek, een kandidaat altijd even mee laten lopen op kantoor. In een gesprek is iemand vaak geneigd om sociaal wenselijke antwoorden te geven. Laat je iemand meelopen en collega's ontmoeten, dan leer je diegene veel beter kennen. Dat is voor de kandidaat ook fijn, want die kan zo ook beter inschatten of het bedrijf en de functie bij hem of haar past. Je wilt niet dat een kandidaat de sfeer pas kan proeven nadat diegene getekend heeft, want dan is de kans groter dat het toch geen match blijkt.

Wat ons betreft begint een succesvolle match bij helder hebben wat je precies zoekt in een nieuwe collega. Hoe ziet de functie er exact uit en over wat voor eigenschappen en vaardigheden moet hij of zij beschikken? Als je dit al niet weet, hoe kun je dan de juiste kandidaat werven?

Het hele artikel is hier te lezen: https://lnkd.in/ejW4mdw7

#werving #wervingenselectie #vacaturetekst #bedrijfscultuur #hradvies #hrexpert

Met wederzijds goedvinden uit elkaar? Wat zijn de belangrijkste voorwaarden waar je in een beëindigingsovereenkomst op moet letten?

Met wederzijds goedvinden uit elkaar? Wat zijn de belangrijkste voorwaarden waar je in een beëindigingsovereenkomst op moet letten?

Met wederzijds goedvinden uit elkaar?

Met wederzijds goedvinden uit elkaar?