ICM Kennisparade 2023

ICM Kennisparade 2023

Vandaag ben ik samen met deze toppers Sanne Quint , Ellen Bouwman-van Geel en Marieke van der Miessen naar de Kennisparade van ICM opleidingen & trainingen geweest. Vanuit het HR Expert Bureau zijn we enorm fan van de trainingen van ICM en het fijne contact met Lisette Romeijn hierin, en kijken we elk jaar erg uit naar de Kennisparade.

Vandaag konden we dit voor het eerst als team doen, en wat was dat leuk!

Ook vandaag was het weer een ontzettend inspirerende en goed verzorgde dag in de DFE. Zo zijn we de dag gestart met een Keynote van Joriene Beks over psychologische veiligheid. Ze neemt ons mee in de vijf in het oog springende kenmerken van psychologische veiligheid ( inclusie, delen, leveren, uitdagen en positiviteit). En leren we dat psychologische veiligheid wordt gevoed door drie factoren namelijk vertrouwen, vrijmoedigheid en verschil maken. Tot slot neemt ze ons mee in de 6 stappen je continue moet doorlopen om psychologische veiligheid te creëren.

Vervolgens nemen Laura Bon en Annika Meerman ons mee in de 9 kenmerken van mensgericht leiderschap(zelfbewust, visionair, sensitief, kwetsbaar, daadkrachtig, verbinding, autonomie, vertrouwen en talentontwikkeling).

En worden we door Marga Rijken, coaching, training en consultancy en Margriet van de Kamp aan het denken gezet over waarderend veranderen. Krijg je een organisatie mee in een verandering wanneer je kijkt vanuit problemen of krijg je meer voor elkaar als je kijkt vanuit wensen en mogelijkheden?!

Tot slot als persoonlijk hoogtepunt ( Al eerder een filosofie cursus gevolgd van  Lammert bij The School Of Life) een mooie afsluiting van Lammert Kamphuis over het vergroten van je geestelijke lenigheid. Hij wijst ons op onze confirmation bias, het verschil tussen chronos en Kairos en zet ons aan het denken hoe je een speelelement terug brengt in je werk.

Kortom jammer dat we weer een heel jaar moeten wachten op de volgende! 
#lerenenontwikkelen #goedwerkgeverschap #mensgerichtleiderschap 

Aanvragen voorschot bij uitstellen WIA beslissing?!

Aanvragen voorschot bij uitstellen WIA beslissing?!

Initiatiefvoorstel Wet werken waar je wilt verworpen maar heeft het ook iets opgeleverd?

Initiatiefvoorstel Wet werken waar je wilt verworpen maar heeft het ook iets opgeleverd?