Onbeperkt vakantiedagen

Onbeperkt vakantiedagen

VAKANTIE!
Het moment waarop we het graag weer even hebben over een voor ons favoriet onderwerp; onbeperkt vakantiedagen. Werk jij als werkgever al met onbeperkt vakantiedagen?

Wat zijn de voordelen van onbeperkt vakantiedagen?
Je gaat uit van het vertrouwen van medewerkers dat output geleverd wordt en een bijdrage aan het team. Dit voedt het gevoel van autonomie wat bijdraagt aan het werkgeluk van de medewerker. Daarnaast zorgt het bewezen voor minder stress en genoeg rust momenten, zonder dat medewerkers de kantjes ervan af gaan lopen. Sterker nog de productiviteit neemt veelal toe. Daarnaast ligt het gemiddelde aantal opgenomen dagen bij onbeperkt vrije dagen vaak nog steeds tussen de 23 en 25 dagen op jaar basis.

Waar moet je op letten bij onbeperkt vakantiedagen?
Zonder een verplicht aantal vrije dagen zijn er medewerkers die nooit vrij nemen en wat wellicht minder wordt opgemerkt. Het is dan wel belangrijk dat zowel leidinggevenden als naaste collega’s het team lid stimuleren om toch af en toe een vrije dag te plannen en vakantie te nemen.

Omdat Doreen van der Pols en ik voorstander zijn van een goede work-life balans, maar die balans het afgelopen jaar soms toch weer even ver te zoeken was gaan we van 22 juli t/m 22 augustus een maandje dicht en heerlijk genieten van een lange zomer vrij, opladen en daarna een najaar in met weer heel veel mooie nieuwe HR projecten en workshops op de planning voor waanzinnig leuke nieuwe en bestaande klanten. HR Expert Bureau
#onbeperktvakantiedagen #arbeidsvoorwaarden #goedwerkgeverschap #vakantie

Waarom je als werkgever geen onderscheid tussen medewerkers zou moeten maken

Waarom je als werkgever geen onderscheid tussen medewerkers zou moeten maken

Het belang van het houden van een uitdiensttredingsgesprek. 

Het belang van het houden van een uitdiensttredingsgesprek.