Persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers? Juist nu!

In deze periode zijn er ook werkgevers waar het op dit moment (helaas) erg rustig is. Bij deze werkgevers is er bijvoorbeeld te weinig werk voor medewerkers om thuis uit te voeren of de (productie) vragen van klanten nemen af. Hoe komt je nuttig deze periode door? Door juist nu leren en ontwikkelen in de organisatie bovenaan op de agenda te zetten. In dit artikel geef ik tips over (digitaal) leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie.

Waar te beginnen er zijn zoveel aanbieders? 

Klopt en daarom hierbij niet gesponsorde concrete tips over online leren/e-learnings. Er zijn veel verschillende platforms welke online training aanbieden. Zelf ben ik erg tevreden over GoodHabitz. Ze hanteren een prijs per medewerker en hebben een groot en breed aanbod, passend bij veel voorkomende leervragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling: GoodHabitz

Daarnaast zijn er ook trainingsorganisaties zoals ICM welke graag meedenken over het (tijdelijk) online aanbieden van trainingen. Een concreet voorbeeld; voor een werkgever waar ik al ICM trainingen mee ingepland had staan bekijk ik nu hoe we alvast voorbereidingen door de medewerkers via e-learning kunnen doen. Dus staan er al trainingen op de planning, kijk en bespreek met de aanbieders of het mogelijk is de trainingen digitaal aan te bieden, omdat er momenteel tijd voor is. Voordeel voor de werkgever is dat de medewerker straks in een drukkere periode volledig beschikbaar is en nieuwe kennis en inzichten heeft.

ontwikkeling_medewerkers.png

Wat bereik ik daar nu mee? 

Ten eerste heeft het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling een positief effect op de motivatie van jouw medewerkers. Door juist nu bezig te mogen zijn met doelgerichte persoonlijke ontwikkeling ga je verveling en frustratie tegen en nog mooier je medewerkers hebben straks weer een berg nieuwe kennis welke ze toe kunnen passen in de praktijk. Ik zou dan ook altijd medewerkers adviseren; heeft je werkgever hier geen mogelijkheden voor en heb je zelf de financiële mogelijkheid en tijd om te investeren in opleiding/cursus? doe het juist nu. Het blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling zorgt voor gemotiveerde duurzame inzetbare medewerkers, die hopelijk snel weer volledig inzetbaar aan de slag kunnen wanneer de pandemie achter de rug is.

In een volgend artikel zal ik tips geven aan leidinggevenden en medewerkers over hoe je e-learning kennis in de praktijk toepasbaar maakt. Heb je vragen over (digitaal) leren en ontwikkelen in jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons

Hoe implementeer je een nieuwe vorm van beoordelen en ontwikkelen in jouw organisatie?

Wat is het nut van goede functieprofielen voor jouw organisatie?