Thema's om te bespreken tijdens een feedbackgesprek

hr_expertbureau_sanne_doreen.jpg

Bij het nieuwe beoordelen en ontwikkelen ben je op frequente basis in gesprek met elkaar (leidinggevende en medewerker), wat zijn nuttige thema's om te bespreken tijdens deze gesprekken? In dit artikel geef ik 3 tips over mogelijke thema's om te bespreken en welke vragen hierbij passen.

De start

Zoals al eerder als tip gegeven. Zorg dat je met medewerkers in gesprek gaat om te achterhalen welke thema's er spelen en waar de medewerker het graag over zou willen hebben. Wanneer de medewerkers het moeilijk vinden om thema's aan te dragen kun je voorbeeld thema's of vragen noemen en testen hoe ze hierop reageren. Zo kom je samen tot een passende lijst voor de organisatie.

Tip 1 

Het thema "samenwerking". Bij dit thema kun je bijvoorbeeld de volgende vragen stellen. Hoe gaat de samenwerking met het team? Voel je je thuis in het team? Hoe ervaar je de samenwerking met mij als leidinggevende? Hoe ervaar ik als leidinggevende de samenwerking met jou? Wat kunnen we nog doen om de samenwerking te verbeteren?

Tip 2 

Het thema "werkdruk/werk privé balans". Bij dit thema kun je denken aan de volgende vragen. Hoe gaat het met je? Waar ben je mee bezig naast je werk? Kun je 's avonds het werk goed loslaten? Waardoor lukt dit niet en wat voor een oplossingen zou je hiervoor kunnen bedenken? Hoe is de werkverdeling in het team? Krijg je het werk af in de uren die je hebt om te werken? Waardoor lukt dit wel/niet?

Tip 3

Het thema "ontwikkeling en ambitie". Heb je genoeg uitdaging en prikkels in je werk? Hoe blijf je gemotiveerd? Waar ben je het meeste trots op kijkende naar de afgelopen maand/periode? Waar zie je je zelf over 1 jaar? Wat is ervoor nodig om daarheen te groeien? Maak de antwoorden op deze vragen concreet in een leervraag waar je op frequente basis gedurende het jaar op terug komt (minimaal 2 keer, liever vaker).

Afsluitend: Bij het opzetten en het uitvoeren van het project “Het nieuwe beoordelen en ontwikkelen” zorgen we dat van kop tot staart een nieuwe vorm van gesprekken geïmplementeerd wordt in jouw organisatie. Het doel is echt iets hebben aan de gesprekken, zonder dat het een papieren verplichting is. Willen jullie hiermee aan de slag maar weet je nog niet hoe? Neem dan gerust contact met ons


Wat zijn de voordelen om werving en selectie te automatiseren, ook voor het MKB?

10 tips voor het voeren van een lastig gesprek