Zijn de voortgangsgesprekken al geweest?

Zijn de voortgangsgesprekken al geweest?

Uit het raam met de 'ouderwetse' beoordelingscyclus!
De eerste helft van het jaar zit er alweer ruimschoots op. Bij veel bedrijven vinden er halverwege het jaar nog voortgangsgesprekken plaats. Maar wat we regelmatig terug horen is dat deze gesprekken er vaak een beetje bij inschieten. Vinden ze wel plaats dan blijken de doelstellingen die aan het begin van het jaar gesteld zijn niet meer relevant of haalbaar, en tijd om tussentijds bij te schaven is er eigenlijk niet. Wat we ook vaak tegenkomen is dat door de waan van de dag er überhaupt niet toegekomen is om te werken aan opgestelde doelstellingen.

Neem daarom een stapje terug en vraag je af of medewerkers gemotiveerd raken van deze gesprekken en ze op deze manier echt van toegevoegde waarde zijn voor jouw organisatie? Vanuit het HR Expert Bureau geloven we hier niet in.

Wat werkt dan wel? Continue met elkaar in gesprek zijn! Houd op regelmatige basis (bijv 1x per maand of 1x per 6 weken) bila's met elkaar. Bespreek wat er speelt, wat er goed gaat en waar je tegen aan loopt en noteer dit kort en bondig in een digitaal systeem zodat je hier bij het volgende gesprek op kunt teruggrijpen. Een bila is ook een goed moment om te kijken hoe het met de doelstellingen staat. Wanneer je regelmatig met elkaar in gesprek bent heb je tussentijds de mogelijkheid om bij te sturen en kom je aan het einde van het jaar niet voor verrassingen te staan.

Kost dit dan niet veel tijd? Ja dit kost tijd maar je krijgt er ook veel waardevolle informatie en gemotiveerde medewerkers voor terug. En zou het niet 1 van de kerntaken van een leidinggevende moeten zijn om te weten hoe het er voor staat met je medewerkers en team? Zorg als organisatie dan ook dat je je leidinggevenden vrij speelt om deze gesprekken te kunnen voeren.

Is er bij jouw organisatie nog geen sprake van een continue gesprekscyclus? Wacht dan niet langer en ga hier mee aan de slag. Vind je dit lastig? Sanne Quint en ik denken hier graag over mee. #beoordelingscyclus #motiveren #bila #continuedialoog #doelstellingen #bila #leidinggeven #hradvies

Wijziging ouderschapsverlof per 2 augustus 2022

Wijziging ouderschapsverlof per 2 augustus 2022

Interview over oplopend personeelstekort en arbeidsvoorwaarden

Interview over oplopend personeelstekort en arbeidsvoorwaarden